ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΑΛΛΗ – ΠΕΤΡΑΛΙΑ (ΝΤΟΡΑ)

Υποψήφια Βουλευτής Β3΄ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ | ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Εκλογική Περιφέρεια

Β3΄ Νότιου Τομέα Αθηνών

Ιδιότητα

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεύθυνση

Β3΄ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Ιστοσελίδα

Η Ντόρα Πάλλη έχει γεννηθεί στην Αθήνα, είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Σιούτο και έχoυν μία κόρη 16 ετών, την Θάλεια.

Είναι υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Τμήμα Διαχείρισης Αθλητισμού, κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (M.Sc.) στην ανάλυση, σχεδιασμό και διαχείριση Πληροφοριακών Συστημάτων από το London School of Economics & Political Science (LSE) όπου αποφοίτησε με έπαινο και κάτοχος B.Sc. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το City University London.

Είναι Υποδιευθύντρια στο Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας – επίσημο ίδρυμα της ΔΟΕ για την προώθηση της ειρήνης μέσα από τον αθλητισμό – όπου αναπτύσσει και εφαρμόζει εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αφορούν, αφενός την προώθηση των Ολυμπιακών αξιών και της ειρήνης, αφετέρου την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Στο πλαίσιο αυτό, η Ντόρα έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα», το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά του σχολικού εκφοβισμού, της βίας και του ρατσισμού στην Ελλάδα! Από το 2012 έως σήμερα έχουν συμμετάσχει σε βιωματικά εργαστήρια, σε διαγωνισμούς και σε ομιλίες ευαισθητοποίησης περισσότεροι από 40.000 μαθητές και 2.866 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, η Ντόρα έχει εκπονήσει το βιωματικό πρόγραμμα «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα» σε πολλά απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας όπως το Καστελόριζο, την Αστυπάλαια, την Κάρπαθο, την Κάσο και την Χάλκη με την εθελοντική ομάδα Axion Hellas και Έλληνες Ολυμπιονίκες.

Είναι εκδότρια και συντάκτης πολλών παιδικών βιβλίων. Μεταξύ άλλων το βιβλίο «Ολυμπιακή Εκεχειρία» που εκδόθηκε σε επτά γλώσσες, διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο μέσω της UNESCO, προσφέρθηκε ως επίσημο δώρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τορίνο 2006 και εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Ολυμπιακής εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Από το 2018, είναι Γενική Γραμματέας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας.

Είναι μέλος της αμισθί Εκτελεστικής Επιτροπής του καινοτόμου προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά».

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Πρόεδρος της Επιτροπής ΑμΕΑ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και μέλος του του Δ.Σ. του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου.

Έχει λάβει πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις για το εκπαιδευτικό της έργο στον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό, μεταξύ άλλων από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) για την συμβολή στην επιτυχία των 2ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Lillehammer 2016 , των 2ων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Nanjiing 2014 , των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Buenos Aires 2018 , των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Lausanne 2020 καθώς και από την διεθνή οργάνωση “Peace and Sport”, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας, την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, τον Ελληνικό Αιγυπτιακό Ναυτικό Όμιλο. Έχει τιμηθεί από πολλές οργανώσεις και σωματεία για την δράση της κατά του σχολικού εκφοβισμού και του bullying, μεταξύ άλλων από την Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών, την πανελλήνια Ένωση Γυμναστηρίων, τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, τον δήμο Καρπάθου, τον δήμο Κάσου, το Athens festival Connect Athens.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, αναγνωρίζοντας το έργο της, την επέλεξε να διδάξει στις κατασκηνώσεις νέων ηγετών σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες με θέματα, αθλητισμού, σχολικού εκφοβισμού, cyber bullying, ενδοσχολικής βίας και δικαιωμάτων του παιδιού.

Στις Εθνικές εκλογές 2019 ήταν υποψήφια βουλευτής στο νότιο τομέα της Β’ Αθηνών (Β3) με τη Νέα Δημοκρατία.

Θέλετε να
προβληθείτε;

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αφήστε μια απάντηση