ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ

Υποψήφια Βουλευτής Β3΄ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ | ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Εκλογική Περιφέρεια

Β3΄ Νότιου Τομέα Αθηνών

Γέννηση

Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Αθήνα

Οικογενειακή κατάσταση

Παντρεμένη (συζυγος Αθανασίου Αγγελόπουλου), με δύο παιδιά, τη Μαρία και το Γιάννη. Κόρη του δημοσιογράφου Γιάννη Βούλτεψη.

Ιδιότητα

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Διεύθυνση

Ναζλίου 4 – Παλ.Φάληρο – 17564

Διεύθυνση

Ναζλίου 4 17564

GPS

37.9422386, 23.7009682

Τηλέφωνο

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Φόρμα Επικοινωνίας

Κοινοβουλευτικές & Κυβερνητικές Δραστηριότητες

Υπήρξε  σύμβουλος στο Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού (1990 – 1993). Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ( 2000 – 2002).

Ήταν υποψήφια βουλευτής σε τιμητική θέση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2000. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής  με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2004 και επανεκλέχθηκε το 2012, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 καθώς και τον Ιούλιο του 2019.

Διετέλεσε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Μέσων Ενημέρωσης και Κυβερνητικός εκπρόσωπος (10 Ιουνίου 2014 – 27 Ιανουαρίου 2015) στη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.

Στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διορίζεται Υφυπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, αρμόδια για την Ένταξη.

 

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Σύμβουλος στο Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού από το 1990 ώς το 1993. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από το 2000 ώς το 2002, διορισμένη μετά από πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή.
Επαγγελματική σταδιοδρομία: Εικοσιπενταετής θητεία στις ημερήσιες εφημερίδες «Απογευματινή», «Εθνος», «Ελεύθερος Τύπος» και στα περιοδικά «Επίκαιρα», «Ιστορία», «Εικόνες», «Εγώ», «Είναι». Μεταφράσεις βιβλίων, αρχισυνταξία σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.
Αρχισυντάκτρια στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” μέχρι την εκλογή της στη Βουλή των Ελλήνων (7 Μαρτίου 2004)
Δημοσιογραφικές αποστολές σε όλες τις χώρες της Ευρώπης (δυτικής και πρώην ανατολικής), ΗΠΑ, Ρωσία, Ασία, Αφρική. Αποστολές στις εμπόλεμες περιοχές Μέσης Ανατολής, Κουβέιτ, Βοσνίας, Σαχάρας, στη Ρουμανία για την πτώση του Τσαουσέσκου, στο Βερολίνο για την κατάρρευση του Τείχους.
Με εντολή του Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ ερεύνησε τις συνθήκες δημοσιογραφικής κάλυψης της δίκης του Οτσαλάν στα Μουδανιά.
Συνδικαλιστική δραστηριότητα: Εχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, μέλος του Μορφωτικού Ιδρύματος, του Μικτού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ.

Θέλετε να
προβληθείτε;

Επικοινωνήστε μαζί μας