ΝΙΚΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ

Υποψήφιος Βουλευτής ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ | ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Εκλεγμένος

Εκλογική Περιφέρεια

Ηρακλείου

Γέννηση

5 Ιανουαρίου 1961, Άνω Βιάννος Ηρακλείου

Ιδιότητα

Ιατρός

Διεύθυνση

Θησέως 3, 71201 Ηράκλειο

Διεύθυνση

Θησέως 3, 71201 Ηράκλειο

GPS

35.3369968, 25.1325664

Τηλέφωνο

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ιστοσελίδα

Φόρμα Επικοινωνίας

Ο Νίκος Ηγουμενίδης γεννήθηκε το 1961 στην Άνω Βιάννο του Νομού Ηρακλείου Κρήτης.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Κατερίνα Μοσχοβιτάκη και πατέρας δυο παιδιών.

Επιστημονική Δραστηριότητα

Γιατρός, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι Καρδιολόγος με εξειδίκευση στην Επεμβατική Καρδιολογία.

Έχει θέση στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ), με βαθμό Διευθυντή Καρδιολογίας ΕΣΥ. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ερευνητικό έργο

Από τα πρώτα έτη της σταδιοδρομίας του ως ιατρός ασχολήθηκε με την έρευνα, πιστεύοντας στην αναπόσπαστη σύνδεση έρευνας και ιατρικής επιστήμης.

Στα κυριότερα ερευνητικά του αντικείμενα συγκαταλέγονται η θεραπεία της κολπικής μαρμαρυγής και η μελέτη της στεφανιαίας ροής. Αποτελέσματα του ερευνητικού έργου δημοσιεύθηκαν σε ξενόγλωσσα (41 δημοσιεύσεις) και ελληνικά (7 δημοσιεύσεις) ιατρικά περιοδικά. Επίσης, ανακοινώθηκαν σε διεθνή (100 ανακοινώσεις) και ελληνικά (80 ανακοινώσεις) ιατρικά συνέδρια.

Οι δημοσιευμένες εργασίες έχουν τύχει βιβλιογραφικής αναφοράς (ετεροαναφορές-citations) 754 φορές (δεδομένα: Ιούνιος 2012).

Διδακτορική Διατριβή

Η διδακτορική του διατριβή αφορά στην αξιολόγηση του θεραπευτικού ρόλου της αμιωδαρόνης σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή. Διεθνείς δημοσιεύσεις με επιμέρους αποτελέσματα των εργασιών που σχετίζονται με την διδακτορική διατριβή, περιλαμβάνονται στις βιβλιογραφικές αναφορές (ετεροαναφορές-citations) που συνοδεύουν τις κατευθυντήριες οδηγίες της Αμερικανικής και Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, για την αντιμετώπιση της κολπικής μαρμαρυγής.

Πολιτική και Κοινωνική Δράση

Τον Μάιο του 2014, στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, υπήρξε υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νομό Ηρακλείου με τον συνδυασμό «Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης» που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2015 διετέλεσε Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ Κρήτης).

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Ηρακλείου με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουλίου 2019.

Θέλετε να
προβληθείτε;

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αφήστε μια απάντηση